VB

Asi tolik k možnosti jednání:

„Úplná a bezpodmínečná kapitulace Ukrajiny, demilitarizace a zákaz vytváření polovojenských formací, uznání ‚nacistického charakteru‘ politického režimu na Ukrajině mezinárodním společenstvím a nucená ‚denacifikace‘ všech (ukrajinských) orgánů pod dohledem OSN,“ uvedl Medvěděv ve svém seznamu ruských požadavků v „mírovém plánu“ s Ukrajinou.

To ale není vše. Ruský exprezident si také přeje odstoupení všech ukrajinských ústavních orgánů a „uspořádání voleb do prozatímního parlamentu pod záštitou OSN“. Mimo jiné také chce sjednocení celého území Ukrajiny s Ruskem, kterému by předcházelo samorozpuštění zmíněného prozatímního parlamentu, a „uznání aktu sjednocení ze strany OSN“.

Medvěděv

Agentura AFP oznámila, že se Rusko připravované švýcarské konference odmítá účastnit. Ruský zástupce při OSN Vasilij Něbenzja koncem února prohlásil, že Moskva takové jednání považuje „za ztrátu času“. Pokračoval: „Není to nic jiného než ultimátum a snaha vlákat co nejvíce zemí do nekonečných schůzí o utopickém záměru.“

Tolik pro ty, kteří Západu vyčítají, že nechce jednat o míru. Je to lež, o míru nechce jednat Rusko, mír je pro něj jen „utopický záměr“.

Martin Fendrych, ČRo

LP

Ted jsem trochu zmatenej. S russkem se nejedná. Tak jak může být lží, že západ nechce jednat s russkem?

Foto

Jednat? Jasně! Výchozí podmínky pro jednání z ruské strany (dnes zveřejněno):

„Ztráta mezinárodní právní subjektivity bývalé Ukrajiny ze strany OSN. Přijetí zákonů o vyplacení kompenzací Rusku. Oficiální uznání, že celé území Ukrajiny je územím Ruské federace.“

Foto

Výchozí podmínky ze strany Ukrajiny je podobný extrém. K tomu slouží jednání, aby obě strany slevily a pokusily se o shodu.

LP

No to je ale dezolatni blog. Kazdy slusny clovek a opravdovy vlastenec, jako jsem treba ja, nez aby jednal s russakem, tak radeji posle svoje deti na frontu. Bill at si ten svuj russky mir strci nekam.

Foto

Píšete, že v Rusku vládne zmar. Četl jsem nobelovkou oceněnou knihu Doba z druhé ruky a v ní oslovení Rusové za zmar pokládají dobu vlády Jelcina. Ten otevřel ruské území západním firmám. Ty tam vrhly jak vyhladovělí do bufetu a pro Rusy nastala bída, jakou ani za socialismu nezažili. Pak přišel Putin a s ním lepší život. To jsou názory autorkou knihy zpovídaných Rusů. Tehdy dostal Západ příležitost spolupracovat s Ruskem a využívat ho jako nás a všechny bývalé země RVHP. Hrabivostí to zpackal a zkazil si u Rusů renomé.

TP

Myslite, že mělo být nařízeno podnikat v Rusku bez zisku, aby si nezkazil renomé?

LU

Fico tvrdí, radšej 5 rokov jednať o mieri, ako 5 rokov bojovať.

Pravdepodobne je to utópia, nemyslím že ak sa začne jednať, boje sa zastavia.

Po tom čo Rusi na Ukrajine napáchali, ukrajinci len tak si s Rusmi ruky nepodajú, je pravdepodobné že Rusi územie Ukrajiny tak či tak opustia, nebudú mať ani chuť odrážať každodenné atentáty, sabotáže...

Foto

Necht smrt a vykrvaceni ci utrpeni tesne pred smrti a bolesti zraneni se vyhnou NASIM DETEM i detem ostatnich rodicu. Kdo to utrpeni preje rodicum jinych deti,necht si to utrpeni,smrt zazije na vlastni kuzi a konecne pochopi, ze valky jsou zbytecne...

  • Počet článků 42
  • Celková karma 22,98
  • Průměrná čtenost 1113x
Pár postřehů aneb, jak říká jeden známý, co nás napadlo ve vaně. On to myslí pejorativně, ale já tiše volám „Heuréka!" .

Seznam rubrik