Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jó, jó... Na vlastní vymyšlené otázky se snadno odpovídá, ale v reálu je to trošku jiné. Tak např. včera se nepodařilo z Fialy vymámit, jestli považuje vstup do eurozóny pro ČR prospěšný a vhodný či ne, pořád opakoval, že taková otázka a debata má smysl teprve tehdy, až splníme stanovená kritéria, což považuji za zpozdilé.

A ohledně demokracie vám nabízím definici např. Karla Hvížďaly:

"Formou demokracie jsou soutěživé volby a právo, zatímco materií demokracie je svoboda lidí, která průběh voleb i vládu kontroluje pomocí sněmovny, Senátu, justice a médií. Proto musí platit to, čemu se v angličtině říká rule of law, vláda nebo panství práva. Tam, kde funguje, mluvíme o právním státu, kde nefunguje, mění se demokracie v ochlokracii: ve vládu lůzy."

0 0
možnosti
VF

Dobrý den. Hezky jste to napsal. Zejména se mi líbí odstavec, který začíná cit.: "Demokracie není a nemá být soutěží politiků.." konec cit. Dovolím si k tomu přičunit jen malou poznámku. Skutečně, to, co zde panuje, a co se někdy někde nazývá demokracie určitě není soutěží politiků. Je to řežba na život a na smrt. Je to nemilosrdná peckovačka ve spletité neprostupné džungli zájmových gangů, ve které jakési pomyslné zájmy takzvaného prostého občanstva jsou vždy až na posledním místě. A na tomto chaotickém tyjátru se svými exhibicemi spolupodílí armády psáčů a intervjůků, kterým na zářivých obrazovkách záleží takřka výlučně jen na narcistním předvádění své osoby. Takže když soutěžení tak vždy jenom v tom, kdo se v danou chvíli lépe předvede v manipulativně krásnějším lesku a hávu ve svůj prospěch.

0 0
možnosti
VD

A je prča, když někteří politici takto odpovídali, tak přesto naše slavná (některá) média na nich nenechala nit suchou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 22,98
  • Průměrná čtenost 1113x
Pár postřehů aneb, jak říká jeden známý, co nás napadlo ve vaně. On to myslí pejorativně, ale já tiše volám „Heuréka!" .

Seznam rubrik